Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Arsenal
Arsenal FC.png
Csapatadatok
Teljes csapatnév Arsenal London Football Club
Becenév The Gunners (Ágyúsok)
Székhely Holloway, London, Anglia
Alapítva 1886
Klubszínek piros-fehér
Stadion Emirates Stadion(kapacitás:60,355)
Vezetőedző Franciaország Arsène Wenger
Elnök Anglia Peter Hill-Wood
Bajnokság Premier League
Nemzeti sikerek
angol Bajnokcsapat 13 alkalommal
angol Kupagyőztes 10 alkalommal
angol Szuperkupa-győztes 2 alkalommal

Az Arsenal Football Club (röviden Arsenal, The Arsenal vagy Az Ágyúsok) egy angol profi labdarúgócsapat Holloway-ben, Észak-Londonban. A Premier League-ben játszanak, és az egyik legsikeresebb klub az Angol labdarúgásban 13 First Division és Premier League címmel és 10 FA Kupával.

Az Arsenalt 1886-ban alapították, bár első fontosabb trófeáikat a 30-as években nyerték, öt League Championship címmel és két FA Kupával. Egy sikertelen időszak után a háború utáni években csak a második klub voltak a 20. században, akik megnyerték a duplát (az 1970–71-es szezonban), és az elkövetkező húsz év folyamán az egyik legsikeresebb angol csapat lett – ebben az időben az Arsenal nyert két Duplát, a Premier League-et a 2003/04-es szezonban veretlenül, és a 2005/06-os szezonban az első londoni klub volt, aki elérte az UEFA Bajnokok Ligája döntőjét.

A csapat színei hagyományosan piros és fehér, ezek a történelem során alakultak ki. Hasonlóan, az idők során a klub megváltoztatta helyét; a csapatot eredetileg Woolwichban, délkelet Londonban alapították, de 1913-ban elköltöztek a város északi részébe, az Arsenal Stadiumba, a Highburybe. 2006-ban egy kevésbé drasztikus költözéssel jöttek az Emirates Stadiumba a szomszédos Hollowaybe.

Az Arsenalnak egy hatalmas szurkolói bázisa van, akik kitartanak az ősi riválisokkal szemben más csapatokkal együtt. Ezek közül a legjelentősebb a szomszéd Tottenham Hotspur, akikkel a leghevesebb mérkőzést, az észak-londoni derbit játszák. Az Arsenal az angol labdarúgás egyik leggazdagabb klubja (2007 óta 600 millió fontjuk van), köszönhetően a formájuknak, és kiemelt teljesítményüknek. Arsenal LFC a legsikeresebb angol klub a női labdarúgásban és kapcsolatban van a férfi klubbal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.